Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Hutspot met speklapjes

Hutspot met speklapjes

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Dit klassieke gerecht combineert wortel-stamppot met smeuïge aardappelen en hartige speklapjes. Deze hutspot is net zo lekker als bij oma thuis!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Garnering

Dit klassieke gerecht combineert wortel-stamppot met smeuïge aardappelen en hartige speklapjes. Deze hutspot is net zo lekker als bij oma thuis!

Bereiding

  1. Marineer de speklapjes 2 uur van tevoren in de sojasaus met wat versgemalen zwarte peper.

  2. Smelt 1 eetlepel roomboter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde speklapjes aan beiden zijden in ongeveer 10 minuten bruin. Keer de speklapjes regelmatig om.

  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels, winterpeen en uien toe en kook in 20 minuten gaar.

  4. Giet de aardappels, winterpeen en uien af. Voeg 1 eetlepel roomboter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zeezout en versgemalen zwarte peper.

  5. Verdeel de hutspot over de borden en serveer met de speklapjes en de jus uit de braadpan. Garneer met verse peterselie.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Oma’s stamp- & stoofpotjes

€ 21,99
oma's stamp- en stoofpotjes
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!