Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Hutspot met speklapjes

Hutspot met speklapjes

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Garnering

Oma Cairo is geboren in Suriname en later naar Nederland verhuisd. Ze vindt de Nederlandse keuken heerlijk en maakt dan ook regelmatig oer-Hollandse gerechten zoals stamppotten. Omdat ze niet zo van pittig houdt, bevalt de Nederlandse keuken haar prima.

Bereiding

  1. Marineer de speklapjes 2 uur van tevoren in de sojasaus met wat versgemalen zwarte peper.

  2. Smelt 1 eetlepel roomboter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde speklapjes aan beiden zijden in ongeveer 10 minuten bruin. Keer de speklapjes regelmatig om.

  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels, winterpeen en uien toe en kook in 20 minuten gaar.

  4. Giet de aardappels, winterpeen en uien af. Voeg 1 eetlepel roomboter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zeezout en versgemalen zwarte peper.

  5. Verdeel de hutspot over de borden en serveer met de speklapjes en de jus uit de braadpan. Garneer met verse peterselie.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Oma’s stamp- & stoofpotjes

€ 21,99
oma's stamp- en stoofpotjes