Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Hutspot met speklapjes

Hutspot met speklapjes

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Een dampend bord hutspot met krokant gebakken speklapjes is het toppunt van comfortfood. Dit klassieke gerecht combineert zachte wortel-stamppot met smeuïge aardappelen en hartige speklapjes voor een ultieme smaakbeleving. Perfect voor een koude dag of wanneer je zin hebt in een nostalgische maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Garnering

Een dampend bord hutspot met krokant gebakken speklapjes is het toppunt van comfortfood. Dit klassieke gerecht combineert zachte wortel-stamppot met smeuïge aardappelen en hartige speklapjes voor een ultieme smaakbeleving. Perfect voor een koude dag of wanneer je zin hebt in een nostalgische maaltijd.

Bereiding

  1. Marineer de speklapjes 2 uur van tevoren in de sojasaus met wat versgemalen zwarte peper.

  2. Smelt 1 eetlepel roomboter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde speklapjes aan beiden zijden in ongeveer 10 minuten bruin. Keer de speklapjes regelmatig om.

  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels, winterpeen en uien toe en kook in 20 minuten gaar.

  4. Giet de aardappels, winterpeen en uien af. Voeg 1 eetlepel roomboter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zeezout en versgemalen zwarte peper.

  5. Verdeel de hutspot over de borden en serveer met de speklapjes en de jus uit de braadpan. Garneer met verse peterselie.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Oma’s stamp- & stoofpotjes

€ 21,99
oma's stamp- en stoofpotjes
  1. Marineer de speklapjes 2 uur van tevoren in de sojasaus met wat versgemalen zwarte peper.
  2. Smelt 1 eetlepel roomboter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde speklapjes aan beiden zijden in ongeveer 10 minuten bruin. Keer de speklapjes regelmatig om.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels, winterpeen en uien toe en kook in 20 minuten gaar.
  4. Giet de aardappels, winterpeen en uien af. Voeg 1 eetlepel roomboter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zeezout en versgemalen zwarte peper.
  5. Verdeel de hutspot over de borden en serveer met de speklapjes en de jus uit de braadpan. Garneer met verse peterselie.
Uit het boek

Oma’s stamp- & stoofpotjes

€ 21,99
oma's stamp- en stoofpotjes