Hutspot met speklapjes
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Marineer de speklapjes 2 uur van tevoren in de sojasaus met wat versgemalen zwarte peper.
Smelt 1 eetlepel roomboter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde speklapjes aan beiden zijden in ongeveer 10 minuten bruin. Keer de speklapjes regelmatig om.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Voeg de aardappels, winterpeen en uien toe en kook in 20 minuten gaar.
Giet de aardappels, winterpeen en uien af. Voeg 1 eetlepel roomboter toe en stamp tot een puree. Breng op smaak met nootmuskaat, zeezout en versgemalen zwarte peper.
Verdeel de hutspot over de borden en serveer met de speklapjes en de jus uit de braadpan. Garneer met verse peterselie.