Bereiding

David: “Dit zijn de beste en simpelste veganistische koekjes die we tot nu toe hebben gemaakt. Ze zijn minder kruimelig dan andere varianten en daardoor perfect om ijssandwiches van te maken. Je kunt natuurlijk ijs uit de winkel gebruiken, maar dit is een supersnel ijsrecept met maar drie ingrediënten waar je geen ijsmachine voor nodig hebt én dat vreselijk lekker is!”

  1. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verwarm een heteluchtoven voor tot 180 °C, of een conventionele oven tot 200 °C – bij recepten met 2 bakplaten geeft een heteluchtoven de beste hitteverdeling.
  2. Roer de havervlokken, het boekweitmeel, chiazaad, de cacao en het zout in een mengkom door elkaar. Roer de rest van de ingrediënten erdoor, zet 30 minuten weg om steviger te worden en roer af en toe om te voorkomen dat er klontjes in komen. Rol er 16 balletjes van, elk van ongeveer 35 g, leg ze op de bakplaten en druk ze plat tot schijfjes met een doorsnede van 8 cm. Bak 15 minuten in de oven, of tot de koekjes goudkleurig en krokant zijn. Haal dan uit de oven en laat op een rooster helemaal afkoelen. Bewaar tot een week op kamertemperatuur in een luchtdichte trommel.
  3. Pureer voor het ijs de bananen, frambozen, de helft van de room en eventueel het pepermuntextract in een foodprocessor of blender tot een glad en romig geheel. Stop en schraap alles van de zijkanten van de blender naar onder als dat nodig is en schenk er wat extra room bij als het mengsel te dik is. Pureer eventueel nog een keer en bewaar in een diepvriesdoos in de vriezer.
  4. Laat voor de sandwiches het ijs iets ontdooien. Schep het dan op 8 koekjes, maak elke sandwich af met een tweede koekje en strijk de zijkanten glad. Eet de koekjes meteen, of bewaar ze in een diepvriesdoos in de vriezer. Laat ze in dat geval wel iets ontdooien voor je ze eet.
Little Green Kitchen

Recept uit het boek

Little Green Kitchen
€24,99