Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Ingelegde bieten

Ingelegde bieten

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de bieten in een grote pan en schenk er zoveel water bij dat ze net onder staan. Voeg 2 el azijn en een flinke snuf zout toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager, leg het deksel op de pan en laat ca. 1 uur zachtjes koken, of tot de bieten heel zacht zijn. Neem de bieten uit de pan, bewaar het kookvocht en laat de bieten even afkoelen. Pel de bieten als ze genoeg afgekoeld zijn en snijd ze in plakjes van ½ cm of snijd kleine bietjes in kwarten of doormidden.

  2. Het is voor elke ingelegde groente, jam of confituur belangrijk om de potten goed te steriliseren. Verwarm de oven voor (elektrisch: 160⁰C / hetelucht: 140⁰C). Was de potten en de deksels heel goed in heet sop en spoel ze goed af, maar droog ze niet af. Zet de potten en de deksels op een bakplaat en zet ca. 10 minuten in de oven tot ze gloeiend heet zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen. Doe veel bieten in de potten, zodat ze er strak in passen en voeg een paar takjes tijm aan elke pot toe.

  3. Doe het korianderzaad, het komijnzaad en de peperkorrels in een pan en rooster een paar minuten op middelhoog vuur tot ze geuren. Schenk 600 ml azij n erbij en voeg de suiker, ½ tl fijn zeezout, de chilivlokken en 200 ml bietenkookvocht toe. Verwarm tot de suiker en het zout zijn opgelost. Schenk in een grote kan en schenk vanuit de kan in de potten. Zorg dat de bieten helemaal onder staan. Draai de deksels op de potten en laat minstens een week, maar liever een maand, staan.

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Melissa Thompson Foto’s: Louise Hagger Styling: Max Robinson Foodstyling: Phil Mundy

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)