
Irishcoffeetaart
Eenvoudig
55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Vet twee bakvormen (20 cm Ø) in met olie en bekleed ze met bakpapier. Klop de olie, de eieren, de karnemelk en de afgekoelde koffie door elkaar. Roer in een andere kom de bloem, de baksoda, het bakpoeder, de kristalsuiker, de basterdsuiker en een snufje zout door elkaar tot er geen klontjes suiker meer zijn. Voeg de natte ingrediënten al kloppend langzaam toe aan de droge ingrediënten en klop tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak 20-25 minuten, of tot een satéprikker er droog uit komt. Laat ca. 10 minuten afkoelen in de vormen, stort de cakes op een rooster en laat helemaal afkoelen.
Klop intussen voor het mascarponeglazuur de slagroom, de mascarpone, de poedersuiker, het cacaopoeder en de likeur in een kom door elkaar tot een dik, romig mengsel dat in pieken blijft staan.
Doe een beetje glazuur op een taartbord of -plateau en leg er een afgekoelde cake op. Bestrijk met de helft van het overige glazuur en leg de andere cake erop met de platte zijde naar boven. Bestrijk met de rest van het glazuur en maak er met een paletmes golfjes in. Decoreer met chocoladeschaafsel of mokkaboontjes. In de koelkast blijft de taart tot drie dagen goed.