Bereiding

  1. Was de pastinaken en halve aubergine en snijd er hele kleine blokjes van.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan en voeg de chiliflakes, de blaadjes van de takjes tijm en van de takjes rozemarijn toe. Snijd het teentje knoflook en de verse salie fijn, voeg toe en bak een paar minuten mee. De smaken van alle kruiden komen zo lekker vrij.
  3. Voeg de blokjes pastinaak toe en bak ze rondom aan op middelhoog vuur totdat ze een beetje bruin kleuren. Blijf goed roeren. Voeg de blokjes aubergine toe en bak 5-10 minuten mee. Blus af met de rodewijnazijn.
  4. Voeg de passata en 100 ml water toe, roer het geheel door en laat het met een deksel op de pan 5 minuten stoven. Zo worden de groenten lekker zacht en trekt de saus goed in. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 minuutjes zacht pruttelen zodat de saus wat dikker wordt. Breng op smaak met de suiker, zout en peper.
  5. Dien de stoof op met een scheutje olijfolie extra vierge en lekker veel parmezaanse kaas.

Beau: “Deze stoof kun je ook eten met brood of orzo. Hoeft niet, hij vult goed!”

Recept van Beau: “Stoofpotjes zijn áltijd goed. Alles in een pan, lading kruiden erbij en rustig laten pruttelen in een lekkere saus. Meer van mijn kookinspiratie vind je op keukenmeid.com of via Instagram @keukenmeid.”