Bereiding

Smaakvolle kipdrumsticks op Jamaicaanse wijze; om je vingers bij af te likken. De zoete mangosalsa en de bijzondere rijst passen perfect bij deze Jamaican Jerk.

  1. 1 Pel en snipper de knoflook. Meng de knoflook met het limoensap, de Jamaican Jerk, het Rock Salt en de olie. Doe de kip in een plastic zak en voeg de marinade toe. Sluit de zak en zorg ervoor dat er geen lucht meer in zit. Laat de kip in de afgesloten zak
    ca. 30 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kip in een ovenschaal en gaar hem ca. 45 minuten in de oven.
  3. Schil voor de salsa de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes van de pit. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de rode peperen hak hem fijn. Pel en snipper de rode ui. Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kom.
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze schuin in ringen. Spoel de bonen af en voeg ze toe aan de rijst zodra die gaar is. Roer de lente-ui, de olijfolie en het limoensap door de bonenrijst. Breng op smaak met het Rock Salt en de Tellicherry Black Pepper. Roer alles goed door en laat de rijst een paar minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  5. Serveer de kip met de bonenrijst en de mangosalsa.