Jambalaya met aubergine en paprika
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes.
Verhit de olie in een grote pan en fruit er de aubergine, de paprika, de ui en de knoflook ca. 5 minuten in. Voeg de rijst toe en bak ca. 3 minuten. Voeg het paprikapoeder, het chilipoeder, de kerrie, het bouillonblokje en de tijm toe. Blus af met de gepelde tomaten en ca. 400 ml water. Kook het geheel op middelhoog vuur ca. 20 minuten tot de rijst gaar is.
Was de bladselderij, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de bladselderij grof. Roer vlak voor het serveren de bladselderij door de jambalaya. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de geraspte kaas eroverheen en serveer direct.