Bereiding
- Hak de tenen knoflook fijn met een mes en snijd de rode peper over de lengte doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd in zeer fijne reepjes.
- Breng een pan water aan de kook met een beetje zout erin.
- Fruit op een zacht vuur, in een ruime pan, de knoflook aan in de olijfolie en voeg na 2 minuten de rode peper toe, voeg na nog eens 2 minuten de ansjovisfilets toe en laat deze zacht worden in de olie, ze lossen helemaal op
- Kook de orecchiette af tot ze beetgaar zijn (zie verpakking) en giet ze daarna af, voeg ze toe aan de ansjovis-knoflookolie en schep om.
- Breng voorzichtig op smaak (de ansjovis is al zout) en houd warm met een deksel en een theedoek op de pan
- Stoof de raapstelen in een beetje olijfolie met wat peper en zout
- Schep de pasta op de borden en verdeel de raapstelen er over, bestrooi met wat broodkruim en geraspte Parmezaanse kaas.