Jeroen Vesters' orecchiette con cime di rape
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
Hak de tenen knoflook fijn met een mes en snijd de rode peper over de lengte doormidden, haal de zaadjes eruit en snijd in zeer fijne reepjes.
Breng een pan water aan de kook met een beetje zout erin.
Fruit op een zacht vuur, in een ruime pan, de knoflook aan in de olijfolie en voeg na 2 minuten de rode peper toe, voeg na nog eens 2 minuten de ansjovisfilets toe en laat deze zacht worden in de olie, ze lossen helemaal op
Kook de orecchiette af tot ze beetgaar zijn (zie verpakking) en giet ze daarna af, voeg ze toe aan de ansjovis-knoflookolie en schep om.
Breng voorzichtig op smaak (de ansjovis is al zout) en houd warm met een deksel en een theedoek op de pan
Stoof de raapstelen in een beetje olijfolie met wat peper en zout
Schep de pasta op de borden en verdeel de raapstelen er over, bestrooi met wat broodkruim en geraspte Parmezaanse kaas.