Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kabeljauw gemarineerd met grapefruit en oregano

Kabeljauw gemarineerd met grapefruit en oregano

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Snijd de kabeljauwfilet in zeer dunne plakken en verdeel ze over borden. Schil de grapefruit met een scherp mesje, zodat alle witte huid eraf is. Snijd de helft van de partjes tussen de vliesjes uit en verdeel ze in kleinere stukjes. Knijp uit de rest van de grapefruit het sap.

  2. 2 Meng het grapefruitsap met de olijfolie. Pluk de oregano van de steeltjes. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Smeer de kabeljauw ruim in met het olijfoliemengsel. Verdeel de oregano en het grapefruitvruchtvlees over de kabeljauw.

  3. 3 Snijd de lente-ui in schuine ringen en strooi hem over het gerecht.

Per portie: 246 kcal | 6 g koolhydraten | 13 g eiwit | 12 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Zus & Zo Keukengerei (www.zusenzokeukengerei.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)