Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kabeljauw met bierkorstje en zelfgemaakte tartaarsaus, met daarnaast frietjes en een partje citroen

Kabeljauw met bierkorstje en zelfgemaakte tartaarsaus

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Bekend met fish and chips? Deze variant met kabeljauw kun je gemakkelijk zelf maken en is onwijs lekker. Perfect voor het hele gezin!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de tartaarsaus

Lees verder na de advertentie

Bekend met fish and chips? Deze variant met kabeljauw kun je gemakkelijk zelf maken en is onwijs lekker. Perfect voor het hele gezin!
Tip
Friet uit de frituur in plaats van uit de oven? Ga voor écht lekker en maak ‘m zelf!

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot je wil serveren.

  2. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan tot 190°C. Bestrooi de kabeljauw met wat zout.

  3. Maak terwijl de olie opwarmt het beslag. Klop daarvoor de bloem, het aardappelzetmeel, het bakpoeder, de kurkuma en een snuf zout in een grote kom. Klop het bier door het bloemmengsel tot je een glad beslag hebt.

  4. Laat met een keukentang de kabeljauw in het beslag zakken en bedek hem aan alle zijden goed. Laat direct in de hete olie zakken.

  5. Frituur de vis 4-5 minuten, tot het beslag goudkleurig en krokant is en de kabeljauw gaar – de precieze baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis.

  6. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ovenfriet en de tartaarsaus.

Per portie: 499 kcal | 21 g koolhydraten | 25 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Emma Guscott Styling: Luis Peral Foodstyling: Amy Kinnear

Serveertip
Lekker met gestoomde broccoli of sugarsnaps.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!