
Kabeljauw met bierkorstje en zelfgemaakte tartaarsaus
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bekend met fish and chips? Deze variant met kabeljauw kun je gemakkelijk zelf maken en is onwijs lekker. Perfect voor het hele gezin!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de tartaarsaus in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot je wil serveren.
Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan tot 190°C. Bestrooi de kabeljauw met wat zout.
Maak terwijl de olie opwarmt het beslag. Klop daarvoor de bloem, het aardappelzetmeel, het bakpoeder, de kurkuma en een snuf zout in een grote kom. Klop het bier door het bloemmengsel tot je een glad beslag hebt.
Laat met een keukentang de kabeljauw in het beslag zakken en bedek hem aan alle zijden goed. Laat direct in de hete olie zakken.
Frituur de vis 4-5 minuten, tot het beslag goudkleurig en krokant is en de kabeljauw gaar – de precieze baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis.
Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ovenfriet en de tartaarsaus.










