Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kabeljauwrilette met augurkjes op toast

Kabeljauwrilette met augurkjes op toast

  • Uitdagend

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in. Blus af met de witte wijn en 100 ml water. Voeg het bouillonblokje toe. Breng op laag vuur aan de kook. Leg de kabeljauw in de hete bouillon en pocheer hem op laag vuur in 5-7 minuten gaar.

  2. Giet de kabeljauw af en laat hem uitlekken. Meng de crème fraîche en 3 el olijfolie met een vork door de vis. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Snijd het stokbrood in dikke plakken. Verhit 3 el olijfolie en de boter in een pan en bak er de plakken stokbrood in ca. 2 minuten per zijde goudbruin in. Leg het stokbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er de tijm overheen. Breng op smaak met zout en peper. Bak het stokbrood ca. 8 minuten in de oven.

  4. Neem het stokbrood uit de oven en laat afkoelen. Snijd de augurken in dunne plakjes. Breng de rilette eventueel nogmaals op smaak met zout en peper. Bestrijk de croutons met de rilette en verdeel er de augurken over.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)