Kabeljauwrilette met augurkjes op toast
Uitdagend
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Verhit 2 el olijfolie en fruit er de sjalot en de knoflook in. Blus af met de witte wijn en 100 ml water. Voeg het bouillonblokje toe. Breng op laag vuur aan de kook. Leg de kabeljauw in de hete bouillon en pocheer hem op laag vuur in 5-7 minuten gaar.
Giet de kabeljauw af en laat hem uitlekken. Meng de crème fraîche en 3 el olijfolie met een vork door de vis. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes. Snijd het stokbrood in dikke plakken. Verhit 3 el olijfolie en de boter in een pan en bak er de plakken stokbrood in ca. 2 minuten per zijde goudbruin in. Leg het stokbrood op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er de tijm overheen. Breng op smaak met zout en peper. Bak het stokbrood ca. 8 minuten in de oven.
Neem het stokbrood uit de oven en laat afkoelen. Snijd de augurken in dunne plakjes. Breng de rilette eventueel nogmaals op smaak met zout en peper. Bestrijk de croutons met de rilette en verdeel er de augurken over.