Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kalkoenrollade met chorizo-amandel-vulling en couscous

Kalkoenrollade met chorizo-amandel-vulling en couscous

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Pak eens lekker uit met een onalledaags hoofdgerecht.

Bereiding

  1. Verwijder voor de vulling het vel van de chorizo. Snijd de chorizo in kleine stukken. Pel en snipper 2 uien. Hak 2 el amandelen grof. Verhit een droge koekenpan. Bak de chorizo er ca. 3 minuten in op laag vuur. Voeg de gesnipperde uien toe en bak ze 8-10 minuten mee. Voeg na ca. 3 minuten de gehakte amandelen toe. Schenk de azijn erbij en gaar 1-2 minuten verder. Breng op smaak met zout en peper. Was de peterselie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de peterselie fijn. Roer ca. 1 ⁄3 van de peterselie door het chorizomengsel.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Dep eventueel het vlees droog en leg het plat, met de huid naar beneden, op een werkblad. Verdeel de vulling over het vlees. Rol het vlees op en bind het vast met keukengaren. Wrijf de rollade rondom in met zout en peper. Verhit 1 el olie in een braadpan. Braad de rollade er rondom op hoog vuur in aan. Doe de rollade in een braadslee en bak hem 1 uur en 30 minuten–2 uur in de oven.

  3. Rooster voor de couscous het korianderzaad en de peperkorrels 1-2 minuten in een droge koekenpan. Neem uit de pan en maal fijn in een vijzel. Pel en snipper de overige ui en de knoflook. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Hak de dadels en de overige amandelen grof.

  4. Verhit 1 el olie in een pan. Fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de wortel, de dadels, de amandelen, de laurier, de specerijen uit de vijzel en ½ tl paprikapoeder toe en bak ze mee tot het geheel geurt. Blus af met het sinaasappelsap. Breng aan de kook en laat 10-12 minuten op laag vuur koken. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Breng 150 ml water met ¼ tl zout in een pan aan de kook. Voeg de couscous toe, roer door en neem de pan van het vuur. Laat afgedekt ca. 5 minuten wellen. Maak de coucous met een vork los. Meng de couscous en de overige peterselie losjes met het wortelmengsel. Neem de rollade uit de oven en snijd hem in plakken. Maak het bakvocht in de braadslee met een beetje heet water los en meng het fond door de couscous. Dien op.

Per portie: 820 kcal | 52 g koolhydraten | 64 g eiwit | 37 g vet

Foto’s: Stephan van Raay; Food & Foto, Hamburg

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)