Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Drie broodjes met kalkoenfilet, spicy bosbessenspread, rode ui, rucola en bieslook

Kalkoensandwiches met spicy bosbessenspread en rode ui

In samenwerking met Bonne Maman
  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Op zoek naar een broodje dat nét even anders is? Deze combinatie van malse kalkoen, zoete bosbessenspread, rode ui en een vleugje chili is verrassend lekker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een broodje dat nét even anders is? Deze combinatie van malse kalkoen, zoete bosbessenspread, rode ui en een vleugje chili is verrassend lekker.
Serveertip
Deze sandwiches zijn perfect voor op de brunchtafel. Combineer ze met iets zoets en smullen maar!

Bereiding

  1. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Bestrooi de rode uiringen met wat zout en de helft van het citroensap. Laat afgedekt ca. 30 minuten staan.

  2. Meng in een kom de bosbessen fruitspread met de rest van het citroensap en de chilivlokken. Meng de rucola met de olijfolie en wat zout en peper.

  3. Snijd de baguette in de lengte open en bestrijk beide helften met de roomkaas. Beleg de onderste helft met rucola en de gesneden kalkoen.

  4. Verdeel de rode ui en de spicy bosbessenspread over de kalkoen. Bestrooi met bieslook en wat extra chilivlokken.

  5. Leg de bovenkant van de baguette erop en druk goed aan. Snijd de baguette met een scherp broodmes in 4 gelijke stukken.

*Deze sandwiches kun je perfect maken met een restje kalkoen van het kerstdiner. Beenham of rollade is ook lekker om te gebruiken. Heb je geen restje over? Neem dan kalkoenfilet en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Per portie: 666 kcal | 48 g koolhydraten | 48 g eiwit | 26 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!