Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Karbonades met witbier

Karbonades met witbier

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de halskarbonades in met het kaneelpoeder, het chilipoeder, zout en peper. Wentel de karbonades in de bloem. Verhit 2 el boter in een ruime braadpan en bak er de karbonades aan beide zijden goudbruin in. Neem uit de pan.

  2. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en snijd hem in dunne schijfjes. Bak de citroenschijfjes ca. 5 minuten in het bakvet. Was de salie en schud hem droog. Pluk de blaadjes salie van de takjes, houd de blaadjes van ¼ bosje apart en voeg de overige blaadjes toe aan de citroen. Leg de karbonades in de pan. Blus af met het witbier. Stoof de karbonades op laag vuur in ca. 1 uur afgedekt gaar.

  3. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze 2-3 minuten in kokend water met wat zout. Hak de amandelen grof. Giet de boontjes af en laat ze kort droogstomen. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de amandelen en de boontjes op middelhoog vuur ca. 3 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.

  4. Verwijder de salie uit de stoofsaus. Hak de overige salie grof en meng hem door de boontjes. Serveer de boontjes met de karbonades en de citroenschijfjes. Schep de stoofsaus eroverheen.

Per portie: 477 kcal | 12 g koolhydraten | 28 g eiwit | 31 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp 

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)