Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
De geur van kerst: bietensorbet

Karnemelk- en bietensorbet met pistache

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Was voor de siroop de citroen met heet water, wrijf hem droog en halveer hem. Breng de suiker met 350 ml water, de citroen en de glucosestroop aan de kook. Laat op laag vuur koken tot alle suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat 24 uur afkoelen in de koelkast.

  2. Maal de rode bieten met het kruidnagelpoeder zo fijn mogelijk in de blender. Neem de citroen uit de siroop. Verdeel de siroop in 2 gelijke delen. Meng een helft met de karnemelk en de andere helft met de bietenpuree. Laat de ijsmengsels afkoelen in de koelkast.

  3. Houd van beide mengsels 4 el apart. Draai de 2 ijssoorten na elkaar in een ijsmachine in ca. 25 minuten tot een smeuĆÆg ijs. Schep het ijs in afsluitbare bakken en laat in de vriezer verder opstijven. (ca. 1 l ijs per soort)

  4. Hak de pistachenoten grof. Meng het apart gehouden ijsmengsel tot een lichtroze saus en verdeel over 4 diepe borden. Schep met een natte ijslepel in elk bord steeds 1 bolletje karnemelksorbet en 1 bolletje bietensorbet. Bestrooi met de pistachenoten en bedruppel met de pompoenpitolie.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!