Bereiding

Met kerst is het ook feest in de keuken. Oesters met allure of blitse blini’s, culinaire hoogstandjes en chique gerechten om je gasten een
magische kerst te bezorgen…

  1. Was voor de siroop de citroen met heet water, wrijf hem droog en halveer hem. Breng de suiker met 350 ml water, de citroen en de glucosestroop aan de kook. Laat op laag vuur koken tot alle suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat 24 uur afkoelen in de koelkast.
  2. Maal de rode bieten met het kruidnagelpoeder zo fijn mogelijk in de blender. Neem de citroen uit de siroop. Verdeel de siroop in 2 gelijke delen. Meng een helft met de karnemelk en de andere helft met de bietenpuree. Laat de ijsmengsels afkoelen in de koelkast.
  3. Houd van beide mengsels 4 el apart. Draai de 2 ijssoorten na elkaar in een ijsmachine in ca. 25 minuten tot een smeuïg ijs. Schep het ijs in afsluitbare bakken en laat in de vriezer verder opstijven. (ca. 1 l ijs per soort)
  4. Hak de pistachenoten grof. Meng het apart gehouden ijsmengsel tot een lichtroze saus en verdeel over 4 diepe borden. Schep met een natte ijslepel in elk bord steeds 1 bolletje karnemelksorbet en 1 bolletje bietensorbet. Bestrooi met de pistachenoten en bedruppel met de pompoenpitolie.