Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kerstpudding met amaretti

Kerstpudding met amaretti

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verwarm in een ruime steelpan de melk en roer het vanillemerg en -stokje erdoorheen. Laat ca. 5 minuten trekken. Week intussen de gelatine in koud water.

  2. Klop de  eidooiers los met de suiker. Roer de bloem erdoorheen. Zeef de warme melk en schenk hem bij het eimengsel. Roer goed door en giet het geheel terug in de pan. Verwarm al roerend tot de custard dikker wordt. Knijp de gelatine uit. Neem de custard van het vuur en roer de gelatine erdoorheen. Laat afkoelen tot de custard dik en lobbig is.

  3. Week intussen de rozijnen in het citroensap. Hak de pistachenoten, de amaretti en de bigarreaux grof en meng door de rozijnen. Houd ter garnering ca. 4 el achter.

  4. Klop de  slagroom lobbig. Spatel de slagroom door de custard. Meng voorzichtig het rozijnenmengsel erdoorheen. Schenk het mengsel in een puddingvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  5. Stort de pudding voorzichtig op een schaal. Verdeel er het overige rozijnenmengsel overheen en garneer
    met de cranberrycoulis.

Servies etc.: Pip Studio, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!