Kerstpudding met amaretti
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Verwarm in een ruime steelpan de melk en roer het vanillemerg en -stokje erdoorheen. Laat ca. 5 minuten trekken. Week intussen de gelatine in koud water.
Klop de eidooiers los met de suiker. Roer de bloem erdoorheen. Zeef de warme melk en schenk hem bij het eimengsel. Roer goed door en giet het geheel terug in de pan. Verwarm al roerend tot de custard dikker wordt. Knijp de gelatine uit. Neem de custard van het vuur en roer de gelatine erdoorheen. Laat afkoelen tot de custard dik en lobbig is.
Week intussen de rozijnen in het citroensap. Hak de pistachenoten, de amaretti en de bigarreaux grof en meng door de rozijnen. Houd ter garnering ca. 4 el achter.
Klop de slagroom lobbig. Spatel de slagroom door de custard. Meng voorzichtig het rozijnenmengsel erdoorheen. Schenk het mengsel in een puddingvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de pudding voorzichtig op een schaal. Verdeel er het overige rozijnenmengsel overheen en garneer
met de cranberrycoulis.