Bereiding

Familiebedrijf Den Eelder is al sinds 1990 een boerderij en zuivelmakerij in één. De melk wordt direct verwerkt tot de lekkerste zuivel producten zoals yoghurt en boter. Den Eelder maakt haar echte boerenzuivel niet alleen van koemelk. Voor dit feestelijke toetje gebruiken we de heerlijk frisse geitenzuivel. Superlekker én bijzonder.

1. Was voor de gekonfijte sinaasappel de sinaasappels grondig en dep ze droog. Snijd de schil met een dunschiller van de sinaasappels. Snijd de schil in reepjes. Blancheer de schil ca. 2 minuten in kokend water. Giet af.

2. Breng 200 ml water met 100 g suiker en het anijszaad aan de kook. Voeg de reepjes sinaasappelschil toe en konfijt ca. 35 minuten op laag vuur. 2 Kneed voor de deegbakjes de boter met 75 g suiker, de vanillesuiker, een snufje zout en het ei door elkaar. Voeg de bloem en het amandelmeel toe en kneed zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Rol het deeg uit tot een dikte van ca. ½ cm. Steek er met behulp van de tartelettevormen cirkels uit en bekleed er de vormen mee. Vul het deeg met bakbonen en bak de deegbodems in ca. 15 minuten goudbruin in de oven. Verwijder na 10 minuten de bakbonen.

4. Week voor de mousse de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Verwarm ca. 3 el van de geitenyoghurt in een pannetje. Knijp de gelatine uit en voeg met het citroensap toe aan de warme yoghurt. Roer goed door en meng met de overige yoghurt. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door het yoghurtmengsel. Schep de mousse in de spuitzak en laat in de koelkast opstijven.

4. Vul de deegbakjes met de yoghurtmousse en strijk met een spateltje glad. Verdeel de gekonfi jte sinaasappelschil met het anijszaad over de taartjes.

Maak je de tartelettes liever met boerenroomboter en ‘gewone’ yoghurt? Dat kan natuurlijk ook!

In de zachte yoghurtmousse proef je de verse geitenyoghurt van Den Eelder. Deze yoghurt wordt gemaakt van volle geitenmelk die is aangezuurd met een mild yoghurtzuursel voor een frisse en romige smaak. De zachte witte geitenboter ontstaat bij het karnen van de geitenmelk. Hij wordt op ambachtelijke wijze gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten van de boerderij. En dat proef je bij elke hap van dit toetje.

Den Eelder geitenyoghurt is bij diverse supermarkten verkrijgbaar in kartonnen verpakkingen van 0,5 liter. De geitenboter koop je in een verpakking van 125 gram. Kijk op de website voor het hele boerenzuivelassortiment van Den Eelder!