Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
januari recepten

Kikkererwtenburgers met yoghurtsaus

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de lente-uitjes fijn. Pureer de kikkererwten in een keukenmachine met het komijnzaad, de knoflook en de eieren tot een gladde massa. Roer er de lente-uitjes doorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Hak de munt en de koriander grof en meng de kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de komkommer in de lengte, lepel er de zaadlijsten uit en snijd de komkommer in stukken.

  3. Verhit de olie in een ruime pan en verdeel het kikkererwtenbeslag in hoopjes in de pan. Bak de burgers 2-3 minuten per zijde. Serveer de burgers met de yoghurtsaus en de komkommer.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)