Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
januari recepten

Kikkererwtenburgers met yoghurtsaus

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de lente-uitjes fijn. Pureer de kikkererwten in een keukenmachine met het komijnzaad, de knoflook en de eieren tot een gladde massa. Roer er de lente-uitjes doorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Hak de munt en de koriander grof en meng de kruiden door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de komkommer in de lengte, lepel er de zaadlijsten uit en snijd de komkommer in stukken.

  3. Verhit de olie in een ruime pan en verdeel het kikkererwtenbeslag in hoopjes in de pan. Bak de burgers 2-3 minuten per zijde. Serveer de burgers met de yoghurtsaus en de komkommer.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)