Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
januari recepten

Kip met champignons en pasta

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verhit de boter in een ovenbestendige braadpan. Bestrooi de kippendijen met zout, peper en paprikapoeder en bak ze ca. 4 minuten aan beide kanten in de boter. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Was de tijm en schud hem goed droog.

  2. Was de citroen en snijd hem in parten. Snijd de steeltjes van de champignons. Voeg de citroen, de knoflook, de tijm en de champignons toe aan de kip en leg het deksel op de pan. Zet het geheel ca. 20 minuten in de oven.

  3. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Giet de pappardelle af en laat hem uitlekken. Meng de olijfolie door de pasta en serveer hem met de kip en de champignons.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!