Bereiding

  1. Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Zorg dat je zo min mogelijk witte schil erbij hebt. Hak de sinaasappelschil en de knoflook fijn met een scherp mes. Hak de peterselie fijn en meng met de knoflook en sinaasappelschil. Voeg de karwijzaadjes toe en haal nog een paar keer het mes erdoorheen.
  2. Rol elke kipfilet in 2 plakjes parmaham. Bestrijk met wat olijfolie. Grill de kipfilets in ca. 15 minuten gaar op de barbecue. Laat de kip op een schaal ca. 5 minuten rusten en snijd hem in plakken. Strooi er de gremolata overheen. Maak af met nog wat blaadjes peterselie.

Per portie (6): ca. 148 kcal
25 g eiwit | 4 g vet | 3 g koolhydraten

De gremolata is niet moeilijk te maken en geeft een heel bijzonder aroma aan de kip. Gebruik hem ook voor ander gegrild vlees. Let op dat je een goed scherp mes gebruikt. Je wilt het geheel niet te grof laten, want dat eet niet lekker, maar het moet ook niet te fijn en nat worden. Een mooie fijne kruimelstructuur zorgt dat je het mooi kunt strooien en dat het veel smaak afgeeft

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen