Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Kip in parmaham met gremolata

Kip in parmaham met gremolata

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel. Zorg dat je zo min mogelijk witte schil erbij hebt. Hak de sinaasappelschil en de knoflook fijn met een scherp mes. Hak de peterselie fijn en meng met de knoflook en sinaasappelschil. Voeg de karwijzaadjes toe en haal nog een paar keer het mes erdoorheen.

  2. Rol elke kipfilet in 2 plakjes parmaham. Bestrijk met wat olijfolie. Grill de kipfilets in ca. 15 minuten gaar op de barbecue. Laat de kip op een schaal ca. 5 minuten rusten en snijd hem in plakken. Strooi er de gremolata overheen. Maak af met nog wat blaadjes peterselie.

Per portie: 148 kcal | 3 g koolhydraten | 25 g eiwit | 4 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)