Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kip met citroen en rozemarijn

Kip met citroen en rozemarijn

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Meng de kippenbouten met de olijfolie, de knoflook, het citroensap en de rozemarijn. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.

  2. 2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en snijd hem in plakjes. Leg de kip in een ovenschaal of op een bakplaat en verdeel de citroen erover. Verdeel de overige marinade eroverheen. Bak de kip in ca. 40 minuten goudbruin in de oven. Keer de kip tussendoor een keer om.

  3. 3. Laat de bonen uitlekken en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat de olijven uitlekken. Maak de peterselie schoon en hak hem fijn. Neem de kip uit de oven en uit de schaal. Roer de bonen met de olijven en de peterselie door (een deel van) het braadvocht van de kip. Serveer met de kip.

Per portie: 808 kcal | 20 g koolhydraten | 50 g eiwit | 56 g vet

Foto's: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Foodstyling & receptuur: Willemijn van der Kamp Servies etc.: InPetto Nijmegen (in-petto.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 / 5.0 (2 stemmen)