Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Kip met spicy hazelnootsaus en raapjes

Kip met spicy hazelnootsaus en raapjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 el olie in een braadpan en braad er de kip portiegewijs rondom goudbruin in. Neem de kip uit de pan en voeg de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij toe aan het bakvet
    van de kip. Fruit in ca. 10 minuten zacht.

  2. Voeg de kip toe aan het groentemengsel en schenk de bouillon erbij. Maal de hazelnoten met de rode peper fijn in een keukenmachine. Voeg het notenmengsel toe aan de kip. Kook 35-40 minuten onafgedekt onder af en toe roeren zodat het mengsel niet aanbakt. Het notenmengsel en de bouillon veranderen in een dikke saus.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit 2 el olie in een braadpan. Voeg de meiraapjes toe en breng goed op smaak met zout en peper. Bak ca. 10 minuten.
    Voeg de paddenstoelen toe en bak ca. 10 minuten verder. Voeg de knoflook toe en de kruiden (houd enkele blaadjes achter ter garnering). Bak nog ca. 2 minuten. Dien op met de kip en bestrooi met de overige blaadjes kruiden.

Per portie: 615 kcal | 10 g koolhydraten | 36 g eiwit | 46 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Olia Hercules Foto’s: Ant Duncan

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)