Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kip parma met balsamicotomaten

Kip parma met balsamicotomaten

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Donna Hay: "Geef je kip parma nog meer smaak met laagjes parmezaan, romige mozzarella, oregano en krokante prosciutto. De saus van gebakken tomaten met balsamico maakt het perfect af."

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Donna Hay: "Geef je kip parma nog meer smaak met laagjes parmezaan, romige mozzarella, oregano en krokante prosciutto. De saus van gebakken tomaten met balsamico maakt het perfect af."
Tip van Donna
Ik heb tros-cherrytomaten gebruikt maar je kunt ook andere cherrytomaten kiezen. Romatomaten, in vieren gesneden, zijn hier ook goed. Welke je ook kiest: zorg dat ze rijp en zoet zijn.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Roer de balsamico, olie, suiker en zout en peper door elkaar.

  3. Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en schenk het balsamicomengsel erover. Bak 15 minuten in de oven.

  4. Leg de kip op een snijplank en bestrooi met parmezaan en peper. Leg op elke filet 2 plakken mozzarella en een takje oregano. Leg 2 plakken prosciutto op elke kipfilet en wikkel ze eromheen.

  5. Leg de kip op de tomaten en besprenkel met olie. Bak 12-15 minuten of tot de kip goudkleurig en gaar is.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 / 5.0 (8 stemmen)
Uit het boek

Too Easy – Donna Hay

€ 32,50
Too easy donna hay
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!