Kip parma met balsamicotomaten
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Donna Hay: "Geef je kip parma nog meer smaak met laagjes parmezaan, romige mozzarella, oregano en krokante prosciutto. De saus van gebakken tomaten met balsamico maakt het perfect af."
Tip van Donna
Ik heb tros-cherrytomaten gebruikt maar je kunt ook andere cherrytomaten kiezen. Romatomaten, in vieren gesneden, zijn hier ook goed. Welke je ook kiest: zorg dat ze rijp en zoet zijn.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer de balsamico, olie, suiker en zout en peper door elkaar.
Leg de tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en schenk het balsamicomengsel erover. Bak 15 minuten in de oven.
Leg de kip op een snijplank en bestrooi met parmezaan en peper. Leg op elke filet 2 plakken mozzarella en een takje oregano. Leg 2 plakken prosciutto op elke kipfilet en wikkel ze eromheen.
Leg de kip op de tomaten en besprenkel met olie. Bak 12-15 minuten of tot de kip goudkleurig en gaar is.
Uit het boek