Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kip piri piri

Kip piri piri

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Nog zo’n bekend wereldgerecht. De Portugezen brachten Kip piri piri vanuit Afrika naar hun Afrikaanse koloniën. De piri piri peper (ook wel African Bird’s Eye) is de naamgever van dit gerecht. Omdat de peper slecht verkrijgbaar is, vervangen wij hem door rawit pepertjes.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en maal tot een gladde marinade. Kerf de kippenbouten in met een scherp mes. Verdeel de marinade over de kip en wrijf rondom goed in. Doe de kip met de marinade in een bak en dek goed af. Zet 24 uur in de koelkast om te marineren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de kippenbouten met de velkant naar boven en de paprika op een met bakpapier beklede bakplaat of bakblik. Rooster de kip in ca. 50 minuten goudbruin en gaar in de oven. Wentel de kip tussendoor enkele malen door de marinade. Serveer met platbrood en citroenpartjes.

Per portie: 304 kcal | 7 g koolhydraten | 27 g eiwit | 18 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)