Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
wat is port

Kip met port en knoflook

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kippenpoten op het gewricht doormidden. Halveer de bol knoflook. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de boter in een braadpan en braad er de kip en de knoflook ca. 8 minuten rondom in. Blus af met de port en voeg de slagroom en de rozemarijn toe. Stoof de kip in ca. 50 minuten gaar met het deksel op de pan.

  2. Schil de wortels en snijd ze in plakken. Voeg de wortels na ca. 30 minuten toe aan de kip en leg het deksel weer op de pan. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  3. Was de peterselie en schud hem goed droog. Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng er de peterselie doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de gestoofde kip en wortels met de pasta en schep er wat van de saus overheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)