
Kip met citroen, olijven en orzo uit de oven
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Verdeel de rode ui over de bodem van een braadslee. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de kip eroverheen. Pers de citroen erover uit. Leg de uitgeperste partjes rondom de kip. Schenk de witte wijn of kippenbouillon erbij. Bestrooi het vel van de kippendijen met zout en peper. Bak het geheel 45-55 minuten in de oven, tot de kip krokant en goudbruin is.
Kook intussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
Neem de braadslee uit de oven. Neem de kip eruit en houd hem warm onder aluminiumfolie. Doe de orzo in de braadslee en roer alles goed door elkaar. Roer de peterselie en de olijven erdoorheen. Leg de kip erbovenop en serveer.