Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Kipdijfilet met paprikarijst

Kipdijfilet met paprikarijst

In samenwerking met Aneto
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • aluminiumfolie

Bereiding

  1. Bestrooi de kipdijfilets met het paprikapoeder, zout en peper. Verhit de olie in een ovenbestendige koekenpan op hoog vuur en bak de kip er op de velzijde in ca. 5 minuten goudbruin in. Draai de kip om en bak ca. 5 minuten op de andere zijde. Neem de kip uit de pan en houd afgedekt onder aluminiumfolie op een bord apart.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Zet het vuur lager voeg de knoflook en de ui toe aan de pan. Bak al roerend een paar minuten. Voeg de rijst en de ajvar toe, bak ca. 1 minuut mee en blus af met de tomatenblokjes en de kippenbouillon. Breng aan de kook, voeg 1 tl zout toe en laat ca. 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.

  3. Leg de kip op de rijst in de pan, dek de bovenkant af met een stuk aluminiumfolie en bak 40-50 minuten in de oven, tot de rijst gaar is en het vocht volledig is opgenomen door de rijst. Mocht de rijst nog niet gaar genoeg zijn, voeg dan wat extra water toe en laat ca. 10 minuten extra in de oven garen.

  4. Verwijder de folie en laat onder de grill de kip nog wat bruinen. Breng eventueel op smaak met zout en peper en garneer met vers basilicum.

Per portie: 599 kcal | 68 g koolhydraten | 31 g eiwit | 17 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)