Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Kipfajitarijstbowl met geroosterde limoen

Kipfajitarijstbowl met geroosterde limoen

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Kipfajita is enorm populair in de Mexicaanse keuken. Maak er een heerlijke bowl van met lekkere groenten en wat rijst en je hebt binnen no time een heerlijke maaltijd op tafel.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kip, de paprika, de rode ui en de babymais over de bakplaat en lepel de chipotlepasta eroverheen. Bestrooi met zout en peper en schep alles om. Leg de limoenhelften met de snijzijden naar beneden op de bakplaat en besprenkel alles met de olie. Rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven.

  2. Verhit intussen de bonen in een pannetje op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Meng de bonen met de helft van de koriander en de limoenschil en knijp het sap van de geroosterde limoen erover uit. Snijd de kip schuin in dunne plakken en verdeel met de groenten, de bonen en de rijst over kommen. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de salsa.

Per portie: 321 kcal | 31 g koolhydraten | 31 g eiwit | 6 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Lauren Miller Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)