Bereiding

  1. Leg de kipfilets tussen twee stukken vershoudfolie en druk ze met een deegroller plat. Leg de kipfilets naast elkaar op een bord of schaal.
  2. Maal de knoflook met de rozemarijn in een vijzel fijn. Voeg 1 el olijfolie toe en roer door elkaar. Verdeel het mengsel over de kipfilets in de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en wrijf de kip er goed mee in. Laat afgedekt ca. 30 minuten marineren.
  3. Verhit intussen een grote grillpan op hoog vuur. Halveer de preien in de lengte, verwijder de wortelaanzet en snijd de helften in 2-3 kortere stukken. Bestrijk de prei licht met olie en gril 6-8 minuten in de hete pan tot hij zacht en geblakerd is, draai regelmatig om. Leg de gegrilde prei op een bord en laat 5 minuten rusten.
  4. Klop de azijn met de honing en 1 el olijfolie in een grote kom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gegrilde prei en de paprika toe aan de kom en meng door elkaar.
  5. Veeg de grillpan schoon en verhit op middelhoog vuur. Gril er de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant in tot ze goudbruin en gaar zijn. Leg ze op een bord en laat 5 minuten rusten.
  6. Verdeel de prei-paprikasalade over borden en leg er de kipfilets, evt. in plakken, bovenop. Bedruppel met de overige dressing uit de kom.

Per portie: ca. 308 kcal
40 g eiwit | 10 g vet | 12 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Liberty Fennell