Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kipköfte met tzatziki en platbrood

Kipköfte met tzatziki en platbrood

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Kofta is een populair gerecht in Griekenland. Deze versie maak je met kipgehakt, maar je kunt ook lamsgehakt gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Voor de köfte

Benodigdheden

  • vershoudfolie

Lees verder na de advertentie

Kofta is een populair gerecht in Griekenland. Deze versie maak je met kipgehakt, maar je kunt ook lamsgehakt gebruiken.

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de köfte goed door elkaar. Je kunt je handen invetten met wat olie als je balletjes gaat rollen, want het is nogal een kleverig geheel. Het is handig om een kommetje olie naast een bakplaat te zetten voor je begint. Vorm achttien tot twintig platte balletjes van het gehaktmengsel, elk 60-70 gram, en leg ze op de bakplaat. Was je handen heel goed, dek de köfte af met vershoudfolie en zet ze minstens een uur en maximaal 24 uur in de koelkast, voor je ze grilt.

  2. Verhit de barbecue tot matig heet als je ze gaat grillen, zodat de köfte een mooie kleur krijgen, maar niet zwart worden voor ze gaar zijn. Leg de balletjes op het rooster en gril ze aan beide kanten 5-6 minuten, tot ze terugveren als je erop drukt. Haal ze van de grill en knijp de limoen erboven uit terwijl ze nog heet zijn. Wil je köfte maken zonder barbecue? Verwarm dan de oven voor (elektrisch: 240⁰C / hetelucht: 220⁰C) of verhit een grillpan op het vuur en bak zoals je op de barbecue zou doen. Dien op met tzatziki en flink wat platbrood.

Receptuur: Emily Ezekiel Fotografie: Issy Croke

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Honey & Smoke

€ 35,99
Honey & Smoke
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!