Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de prei ca. 10 minuten tot hij zacht is. Voeg de kip toe en bak nog een paar minuten tot hij wit is. Strooi de bloem eroverheen. Voeg de wijn, de bechamelsaus, de groene groenten, de peterselie en 2 el mosterd toe. Bestrooi met zout en peper. Doe het mengsel in een taartvorm – de vulling moet net in de vorm passen. Laat afkoelen en maximaal 2 dagen opstijven in de koelkast.
  2. Rol het deeg ca. 3 mm dik uit op een met bloem bestoven werkblad. Klop 2 tl mosterd door het geklutste ei en bestrijk de rand van een
    taartvorm ermee. Leg het deeg op de vulling en druk de randjes aan. Bestrijk met de rest van het eimengsel en bestrooi met zeezout. Zet in de koelkast tot je de pastei gaat bakken of tot maximaal een dag van tevoren.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Maak met een mesje een stoomgaatje in de bovenkant van de pastei en
    bak direct uit de koelkast 35-40 minuten of tot hij goudbruin is en bubbelt. Serveer met de groenten.

Per portie: ca. 714 kcal
26 g eiwit | 42 g vet | 50 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Louise Hagger Styling: Faye Wears Food Styling: Jack Sargeson