Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kippenborst met kippenroomjus Herman den Blijker

Kippenborst met kippenroomjus

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • kidde
  • staafmixer
Een recept uit het boek van Herman den Blijker: 'Herman kookt terug'. Een culinaire biografie over zijn carrière als kok. Interessant én lekker! Probeer zijn moderne variant op dit klassieke gerecht.
Herman:
"Bij een aantal gerechten presenteer ik naast de traditionele versie ook een eigentijdse, om de ontwikkeling van ons eten te laten zien."

Bereiding

  1. Maak eerst een kippenjus. Kook de kippenfond in een steelpan op middelhoog vuur in tot de helft. Voeg de slagroom toe en kook nog 2 minuten in.

  2. Heb je de beschikking over een kidde, doe dan de kippenroomjus van 50 °C erin. Draai een slagroompatroon in de kidde, even schudden en 30 minuten wachten. Heb je geen kidde, gebruik dan een staafmixer om de jus wat op te schuimen.

  3. Kook de aardappelen gaar in een pan met ruim water op middelhoog vuur. Giet af.

  4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de kippenborsten rondom goudbruin.

  5. Kook, als de kippenborsten bijna gaar zijn, de haricots verts beetgaar in een pan water op middelhoog vuur. Giet af.

  6. Haal de kippenborsten uit de pan en voeg nog wat olie en de boter toe. Verdeel de gekookte aardappelen over de pan en bak aan twee zijden goudbruin. Druk ze een beetje plat.

  7. Verdeel de haricot verts over de borden. Leg op ieder bord 2 geplette aardappels en verdeel er de kippenborsten over. Serveer met de opgeschuimde kippenroomjus en breng naar wens op smaak met zout en witte peper uit de molen.

Receptuur en beeld: Herman den Blijker

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Herman kookt terug

€ 32,99
Herman kookt terug