Kippenborst met kippenroomjus
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Maak eerst een kippenjus. Kook de kippenfond in een steelpan op middelhoog vuur in tot de helft. Voeg de slagroom toe en kook nog 2 minuten in.
Heb je de beschikking over een kidde, doe dan de kippenroomjus van 50 °C erin. Draai een slagroompatroon in de kidde, even schudden en 30 minuten wachten. Heb je geen kidde, gebruik dan een staafmixer om de jus wat op te schuimen.
Kook de aardappelen gaar in een pan met ruim water op middelhoog vuur. Giet af.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de kippenborsten rondom goudbruin.
Kook, als de kippenborsten bijna gaar zijn, de haricots verts beetgaar in een pan water op middelhoog vuur. Giet af.
Haal de kippenborsten uit de pan en voeg nog wat olie en de boter toe. Verdeel de gekookte aardappelen over de pan en bak aan twee zijden goudbruin. Druk ze een beetje plat.
Verdeel de haricot verts over de borden. Leg op ieder bord 2 geplette aardappels en verdeel er de kippenborsten over. Serveer met de opgeschuimde kippenroomjus en breng naar wens op smaak met zout en witte peper uit de molen.