Bereiding

  1. Doe voor de dipsaus de tamarindepasta met de suiker, het chilipoeder en 50 ml water in een kleine pan. Verwarm al roerend tot de suiker opgelost is en het geheel borrelt. Roer de maizena met 1 el koud water glad, voeg dit toe aan de pan en laat de saus al roerend nog 1-2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en zet apart.
  2. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de ui ca. 10 minuten in tot hij zacht is en goudbruin begint te kleuren. Roer de vissaus en de kurkuma erdoorheen en schep het mengsel in een kom. Voeg het gehakt toe en meng goed door elkaar.
  3. Kluts het ei in een kleine kom en bestuif een bord met wat bloem. Neem een wontonvel en schep 1 el vulling in het midden. Maak de vier hoekjes een beetje nat met wat ei en druk ze tegen elkaar aan zodat er een goed gesloten ‘zakje’ ontstaat. Herhaal met de overige vellen en vulling en leg de wontons op het met bloem bestoven bord. Dek de wontons af met een schone theedoek zodat ze niet uitdrogen.
  4. Vul een (frituur)pan voor maximaal ⅓ met olie en verhit tot 160°C of tot een klein stukje brood er in 60 seconden goudbruin in kleurt. Frituur de wontons, in porties, ca. 3 minuten in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn en de vulling gaar is. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de wontons met de dipsaus.

Per portie: ca. 364 kcal
17 g eiwit | 12 g vet | 47 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Emily & Amy Chung, Su Scott, Keshia Sakarah & Richard Makin Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Libby Silbermann