Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ovenschaal met een hele knoflookboterkip, tomaat en parelcouscous

Knoflookboterkip met tomaat en parelcouscous

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Smaakvol, makkelijk en alles in één schaal: deze knoflookboterkip met tomaat en parelcouscous is ideaal voor drukke dagen. De boterige kip en geroosterde tomaatjes passen perfect bij de zachte couscous – simpel, maar echt lekker.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Smaakvol, makkelijk en alles in één schaal: deze knoflookboterkip met tomaat en parelcouscous is ideaal voor drukke dagen. De boterige kip en geroosterde tomaatjes passen perfect bij de zachte couscous – simpel, maar echt lekker.
Parelcouscous
Weet jij wat het verschil is tussen parelcouscous en couscous? Lees het hier!

Bereiding

  1. Roer in een kommetje de knoflook, de boter en het basilicum door elkaar. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C).

  2. Trek voorzichtig het vel los van de kip en wrijf de boter onder het vel. Leg de kip in een braadslee.

  3. Bestrijk het vel van de kip met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de citroenpartjes om de kip in de braadslee en bak ca. 1 uur in de oven.

  4. Neem de kip en de citroenpartjes uit de braadslee en leg ze op een bord. Doe de couscous en de olijven in het braadvocht in de braadslee

  5. Verkruimel het bouillonblokje boven de braadslee en schenk er genoeg heet water bij dat de couscous 1 cm onder staat. Leg de kip op de couscous terug in de braadslee.

  6. Schep de tomaat om met wat olijfolie, zout en peper. Lepel de tomaten rondom de kip in de braadslee, zodat de couscous helemaal bedekt is (als niet alle tomaat in de braadslee past, kun je de rest in een kleinere braadslee naast de kip in de oven zetten).

  7. Bak ca. 30 minuten, tot het vel van de kip krokant is, de tomaten zachter zijn en knappen en de couscous luchtig en beetgaar is. Bestrooi met hele basilicumblaadjes en serveer met de geroosterde citroenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 807 kcal | 43 g koolhydraten | 55 g eiwit | 45 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Amy Kinnear Foodstyling: Hannah Wilkinson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!