
Couscous en parelcouscous
Lees verder na de advertentie
Zowel couscous als parelcouscous wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe. Daarnaast zijn ze enorm veelzijdig te gebruiken. Toch zit er behoorlijk wat verschil tussen couscous en parelcouscous en zijn het absoluut niet dezelfde producten.
Als je de twee naast elkaar legt, valt het je meteen op dat parelcouscous een stuk groter is. Ook kom je ze in andere recepten tegen: couscous wordt veel gebruikt in Marokkaanse en andere Noord-Afrikaanse gerechten. Terwijl parelcouscous vooral in het Midden-Oosten erg in trek is. In landen als Jordanië, Libanon, Palestina en Israël zijn ze gek op deze koolhydraatbron.

Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Verschil tussen couscous en parelcouscous: bereidingswijze
Het verschil tussen couscous en parelcouscous zit ook in de bereidingswijze. Het voordeel van couscous is dat het super snel klaar is. Je laat het even een paar minuten wellen in kokend water en het is klaar. Gemak dient de mens!
In tegenstelling tot couscous, laat je parelcouscous wél koken. Na ongeveer tien minuten kun je ‘m op tafel zetten.
Verschil tussen couscous en parelcouscous: de smaak
Een ander verschil zit in de smaak. Waar de kleinste van de twee vrij neutraal is en erg geschikt is om tal van kruiden toe te voegen, heeft parelcouscous een vollere, zachte smaak. Ook is de Midden-Oosterse favoriet wat kleveriger, en lijkt soms iets meer op pasta.
Benieuwd geworden? We verzamelden natuurlijk de lekkerste recepten voor je. Probeer eens de volgende recepten en kies jouw favoriet:

Granaatappelcouscous met aubergine en karnemelkdressing
Nieuwe recepten om je zomer te vieren; met aubergines, granaatappelpitjes en harissa gaat dat wel lukken.

Couscous met peterselie en abrikozen
Zomer uit de soek! Haal de smaken van vakantie in huis met deze couscoussalade gebaseerd op de Arabische keuken. Lekker door smaakmakers als abrikozen, feta en peterselie.
Onze tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Dit is de perfecte temperatuur voor je barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”

Picanha grillen als een pro? Zó doe je dat op de BBQ of kamado

Dit zijn de seizoensgroenten in juni

Nooit meer naar de koffietent: zo kun je zelf ijskoffie maken

Dit is waarom jij je rijst zou moeten wassen

Witlof koken: dat doe je zo

Aspergesoep van schillen: zo maak je het!

Wat is piccalilly en wat kun je ermee?

10x de meest gezonde oliën en hoe je ze gebruikt

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Gevulde focaccia maken: zo doe je dat!
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.