Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Couscous met peterselie en abrikozen

Wat is het verschil tussen couscous en parelcouscous?

Advertentie

Couscous en parelcouscous: de naam doet vermoeden dat de twee flink wat overeenkomsten hebben, maar niets is minder waar. Dit is het verschil tussen couscous en parelcouscous.

Couscous en parelcouscous

Zowel couscous als parelcouscous wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe. Daarnaast zijn ze enorm veelzijdig te gebruiken. Toch zit er behoorlijk wat verschil tussen couscous en parelcouscous en zijn het absoluut niet dezelfde producten.

Als je de twee naast elkaar legt, valt het je meteen op dat parelcouscous een stuk groter is. Ook kom je ze in andere recepten tegen: couscous wordt veel gebruikt in Marokkaanse en andere Noord-Afrikaanse gerechten. Terwijl parelcouscous vooral in het Midden-Oosten erg in trek is. In landen als Jordanië, Libanon, Palestina en Israël zijn ze gek op deze koolhydraatbron.

verschil tussen couscous en parelcouscous

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Verschil tussen couscous en parelcouscous: bereidingswijze

Het verschil tussen couscous en parelcouscous zit ook in de bereidingswijze. Het voordeel van couscous is dat het super snel klaar is. Je laat het even een paar minuten wellen in kokend water en het is klaar. Gemak dient de mens!

In tegenstelling tot couscous, laat je parelcouscous wél koken. Na ongeveer tien minuten kun je ‘m op tafel zetten.

Verschil tussen couscous en parelcouscous: de smaak

Een ander verschil zit in de smaak. Waar de kleinste van de twee vrij neutraal is en erg geschikt is om tal van kruiden toe te voegen, heeft parelcouscous een vollere, zachte smaak. Ook is de Midden-Oosterse favoriet wat kleveriger, en lijkt soms iets meer op pasta.

Benieuwd geworden? We verzamelden natuurlijk de lekkerste recepten voor je. Probeer eens de volgende recepten en kies jouw favoriet:

Granaatappelcouscous met aubergine en karnemelkdressing

Granaatappelcouscous met aubergine en karnemelkdressing

Nieuwe recepten om je zomer te vieren; met aubergines, granaatappelpitjes en harissa gaat dat wel lukken.

Naar het recept
Couscous met peterselie en abrikozen

Couscous met peterselie en abrikozen

Zomer uit de soek! Haal de zomer in huis met krachtige smaken en fijne aroma’s uit de Arabische keuken zoals deze couscoussalade.

Naar het recept
Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!