
Couscous en parelcouscous
Lees verder na de advertentie
Zowel couscous als parelcouscous wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe. Daarnaast zijn ze enorm veelzijdig te gebruiken. Toch zit er behoorlijk wat verschil tussen couscous en parelcouscous en zijn het absoluut niet dezelfde producten.
Als je de twee naast elkaar legt, valt het je meteen op dat parelcouscous een stuk groter is. Ook kom je ze in andere recepten tegen: couscous wordt veel gebruikt in Marokkaanse en andere Noord-Afrikaanse gerechten. Terwijl parelcouscous vooral in het Midden-Oosten erg in trek is. In landen als Jordaniƫ, Libanon, Palestina en Israƫl zijn ze gek op deze koolhydraatbron.

Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Verschil tussen couscous en parelcouscous: bereidingswijze
Het verschil tussen couscous en parelcouscous zit ook in de bereidingswijze. Het voordeel van couscous is dat het super snel klaar is. Je laat het even een paar minuten wellen in kokend water en het is klaar. Gemak dient de mens!
In tegenstelling tot couscous, laat je parelcouscous wĆ©l koken. Na ongeveer tien minuten kun je ‘m op tafel zetten.
Verschil tussen couscous en parelcouscous: de smaak
Een ander verschil zit in de smaak. Waar de kleinste van de twee vrij neutraal is en erg geschikt is om tal van kruiden toe te voegen, heeft parelcouscous een vollere, zachte smaak. Ook is de Midden-Oosterse favoriet wat kleveriger, en lijkt soms iets meer op pasta.
Benieuwd geworden? We verzamelden natuurlijk de lekkerste recepten voor je. Probeer eens de volgende recepten en kies jouw favoriet:

Granaatappelcouscous met aubergine en karnemelkdressing
Nieuwe recepten om je zomer te vieren; met aubergines, granaatappelpitjes en harissa gaat dat wel lukken.

Couscous met peterselie en abrikozen
Zomer uit de soek! Haal de zomer in huis met krachtige smaken en fijne aromaās uit de Arabische keuken zoals deze couscoussalade.
Onze tips

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.