Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Couscous met peterselie en abrikozen

Couscous met peterselie en abrikozen

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zomer uit de soek! Haal de zomer in huis met krachtige smaken en fijne aroma’s uit de Arabische keuken zoals deze couscoussalade.

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de peterselie en de koriander en schud ze goed droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Halveer de abrikozen. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Rooster de amandelen in een droge pan goudbruin.

  2. Giet de couscous af en laat hem goed uitlekken. Meng de peterselie, de koriander, de abrikozen, de paprika, de amandelen, de rozijnen en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met zout en peper. Verbrokkel er de feta overheen.

Per portie: 638 kcal | 89 g koolhydraten | 21 g eiwit | 19 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: aba-i, Bunzlau Castle, In-Petto, Subba, eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (8 stemmen)