Ontbijtbowl met biet en halloumi
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de parelcouscous in een kom en meng met 1 el olijfolie en het sap van ½ limoen. Breng op smaak met zout en peper. Meng de gemengde sla erdoorheen.
Maal ondertussen de rode biet, de Griekse yoghurt, het sap van ½ limoen, de knoflook en zout en peper in een keukenmachine glad.
Meng de rode ui met het overige limoensap en een snufje zout. Zet opzij.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de wittewijazijn toe zodra het water kookt. Roer met een houten lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat en breek een ei boven het midden. Pocheer het ei 4-5 minuten. Schep het voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi er 1-2 minuten aan beide zijden goudbruin in. Verdeel de biet als een carpaccio over vier borden of kommen. Bestrooi met het sesamzaad en de dukkah. Verdeel de parelcouscous, de halloumi en de eieren eroverheen. Maak af met de rode ui en garneer met de verse munt. Bestrooi eventueel met wat extra dukkah.