Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
ontbijtbowl biet

Ontbijtbowl met biet en halloumi

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de parelcouscous in een kom en meng met 1 el olijfolie en het sap van ½ limoen. Breng op smaak met zout en peper. Meng de gemengde sla erdoorheen.

  2. Maal ondertussen de rode biet, de Griekse yoghurt, het sap van ½ limoen, de knoflook en zout en peper in een keukenmachine glad.

  3. Meng de rode ui met het overige limoensap en een snufje zout. Zet opzij.

  4. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de wittewijazijn toe zodra het water kookt. Roer met een houten lepel in het water tot er een draaikolk ontstaat en breek een ei boven het midden. Pocheer het ei 4-5 minuten. Schep het voorzichtig uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren.

  5. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi er 1-2 minuten aan beide zijden goudbruin in. Verdeel de biet als een carpaccio over vier borden of kommen. Bestrooi met het sesamzaad en de dukkah. Verdeel de  parelcouscous, de halloumi en de eieren eroverheen. Maak af met de rode ui en garneer met de verse munt. Bestrooi eventueel met wat extra dukkah.

Per portie: 643 kcal | 50 g koolhydraten | 33 g eiwit | 34 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: John Gregory-Smith Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Emily Kydd

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)