Granaatappelcouscous met aubergine en karnemelkdressing
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Snijd de aubergines in de lengte in parten. Doe de aubergines in een kom en voeg het komijnzaad, het nigellazaad en een scheutje olijfolie toe. Schep door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aubergines over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20-30 minuten zacht en bruin in de oven.
Doe ondertussen de couscous, de sjalotjes en de harissa in een kom en schenk er heet water bij. Dek af met een theedoek en laat wellen. Laat de couscous afkoelen en roer hem door met een vork. Schep hem op een serveerschaal of op een serveerbord en knijp de citroen erover uit.
Verdeel de aubergine, de munt en de helft van de granaatappelpitjes over de couscous. Roer de yoghurt, de knoflook en de larnemelk door elkaar en breng op smaak. Verdeel de dressing eroverheen. Garneer met de overige granaatappelpitjes.