Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Koeksandwiches met aardbeienmousse

Koeksandwiches met aardbeienmousse

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

  • ca. 7 uur en 30 minuten wachttijdca. 7 u. en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de aardbeienmousse

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. Klop voor de koekjes de boter, de basterdsuiker en de rietsuiker in een staande mixer of met een handmixer licht en luchtig. Voeg het ei en de vanillepasta toe en klop op middelhoge snelheid tot alles gemengd is. Voeg het zelfrijzend bakmeel en het zout toe en klop op middelhoge snelheid tot alles gemengd is. Zorg dat je niet te lang klopt, dan worden de koekjes taai. Spatel de witte chocolade gelijkmatig door het deeg.

  2. Rol 12 koekjes van elk 60 g van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met een theedoek en zet 24 uur in de koelkast, of 30 minuten in de vriezer voor je gaat bakken.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Leg zes koekjes met flink wat ruimte ertussen op elke bakplaat. Bak ze 10-12 minuten tot de randjes goudkleurig zijn en de binnenkanten wat lichter. Laat helemaal afkoelen. In een luchtdichte bak blijven de koekjes tot twee dagen goed, in de vriezer tot drie maanden.

  4. Maal voor de aardbeienmousse 250 g aardbeien en de poedersuiker in een blender of keukenmachine helemaal glad. Doe de puree in een kleine steelpan en verwarm op laag vuur. Laat intussen de gelatine ca. 2 minuten weken in koud water. Neem de puree van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer hem door de warme puree tot hij is gesmolten. Schenk in een kom en zet in de koelkast om het mengsel snel af te laten koelen.

  5. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom gelijkmatig door de afgekoelde puree. Zet ca. 2 uur in de koelkast.

  6. Maak setjes van de koekjes, zodat ze goed op elkaar passen. Spuit of lepel een dikke laag van 2-3 cm mousse op de onderkant van zes koekjes. Zet ca. 1 uur in de koelkast, leg de andere zes koekjes erbovenop en strijk de mousse rondom glad met een paletmes.

  7. Leg de koekjes op een bord en zet minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast. Snijd de overige aardbeien in partjes. Serveer de koeksandwiches met de aardbeipartjes en roomijs.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)