
Köfte met bulgur
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Köfte bestaat er in allerlei soorten en maten. Als burgertjes, aan een spies, van rund- of lamsvlees, gekruid en vaak geserveerd met platbrood en een saus op basis van yoghurt. Zo maken wij ’m graag.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor de köfte alle ingrediënten goed met elkaar. Verdeel het mengsel in tien gelijke porties.
Neem telkens 1 deel in je hand en druk het stevig in een lange vorm rond een spies. Dek af en zet in de koelkast.
Pureer voor de knoflooksaus de knoflook, de kruiden, het citroensap en een snuf zout zeer fijn in een blender of met een staafmixer. Meng met de yoghurt en de mayonaise.
nijd het brood in dikke sneetjes en bedruip met olie. Rooster goudbruin op een grillplaat of in een grillpan.
Gril daarna de köfte rondom gaar. Leg de köfte op een schaal en bestrooi met de peterselie, chilivlokken, komijnzaad en grof zeezout naar smaak.
Serveer met het brood, de partjes tomaat en de olijven. Geef de saus erbij.









