Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kokos-aardbeienshortbread

Kokos-aardbeienshortbread

In samenwerking met St. Dalfour
  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Voor ca. 16 stukjes

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Kneed de witte basterdsuiker, de bloem, 100 g boter en de havermout zo kort mogelijk door elkaar tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg in een ingevet bakblik (28×18 cm) en druk stevig aan. Bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  2. 2. Schep de vruchtenspread op het shortbread en spreid hem gelijk uit. Meng in een kom de kokossnippers met de suiker en het eiwit. Verdeel dit mengsel over de vruchtenspread, laat aan de rand ½ cm vrij zodat de vruchtenspread niet aan de vorm vastbakt. Zet het shortbread nog ca. 10 minuten in de oven tot de kokos goudbruine randjes heeft gekregen. Neem het geheel uit de oven en laat afkoelen. Snijd het shortbread in blokjes of repen.

Per portie: 156 kcal | 20 g koolhydraten | 1 g eiwit | 7 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)