Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Recepten voor candybars: kokos-grapefruitbars

Kokos-grapefruitbars

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bekleed een vierkant bakblik (20×20 cm) met bakpapier. Rooster voor de bodem 50 g kokos in een droge koekenpan tot hij lichtbruin is, schep regelmatig om. Doe de boter, de bloem, het meel, de rietsuiker en de helft van de geroosterde kokos in een keukenmachine en pulseer tot het deeg samenkomt. Stort het deeg op een schoon werkblad en kneed de overige geroosterde kokos en de geraspte grapefruitschil er met je handen doorheen. Duw het deeg in het bakblik zodat het gelijkmatig verdeeld is. Bak 12-15 minuten in de oven tot de bovenkant licht goudbruin is. Kluts de 2 eidooiers van de gesplitste eieren en bestrijk de bovenkant ermee. Bak nog ca. 5 minuten tot het deeg knapperig is.

  2. Klop intussen voor de topping 2 eiwitten met 2 hele eieren, de rietsuiker, de maizena en de bloem glad. Klop het grapefruit- en citroensap en eventueel een paar druppels levensmiddelenkleurstof erdoorheen zodat het mengsel een lichtroze perzikkleur krijgt.

  3. Haal de bodem uit de oven en verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Klop de topping opnieuw kort door elkaar en schenk het door een zeef op de nog hete bodem. Bak 12-15 minuten verder in de oven tot de topping stevig is geworden en niet meer zoveel wiebelt als je het bakblik beweegt. Bestrooi met 2 el kokos en laat volledig afkoelen. Zet daarna nog 1 uur in
    de koelkast. Bestuif voor het serveren met wat poedersuiker en snijd in 16 vierkantjes.

Per portie: 218 kcal | 27 g koolhydraten | 4 g eiwit | 10 g vet

Foto’s, foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie
© Olive magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)