Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Vet een tulbandvorm in met boter en bestrooi hem met het paneermeel.
  2. Klop 200 g boter, de suiker, het zout en de vanillesuiker met een handmixer romig. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en klop het er kort doorheen. Roer de kokosmelk en de geraspte kokos door het beslag. Schenk het beslag in de tulbandvorm. Bak de cake 45-50 minuten in de oven.
  3. Neem de tulband uit de oven en laat hem in het blik ca. 20 minuten afkoelen. Stort de tulband op een rooster en laat verder afkoelen. Roer voor het glazuur de roomkaas met 100 g boter, de poedersuiker en het limoensap glad (niet kloppen).
  4. Strijk het glazuur over de bovenkant en zijkanten van de cake. Druk de grove kokossnippers voorzichtig rondom de cake in het glazuur. Laat het glazuur in de koelkast opstijven.

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Bitossi (bitossihome.prospecct.nl), Fonq (fonq.nl), Sissy Boy Homeland (sissy-boy.nl), eigen collectie