Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Konijnenbout in kriekbier

Konijnenbout in kriekbier

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak er de konijnenbouten in ca. 10 minuten rondom goudbruin in.

  2. Neem de konijnenbouten uit de pan en bak de uien, de wortel en de spekblokjes ca. 5 minuten in het braadvet. Voeg de ketchup, de mosterd, de jeneverbessen, de tijm en de laurierblaadjes toe. Bak nog ca. 1 minuut. Blus het geheel af met het kriekbier. Leg de konijnenbouten terug in de pan.

  3. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de konijnenbouten in ca. 1 uur en 30 minuten rustig gaar stoven. Lekker met aardappelpuree.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!