
Konijnenbout in kriekbier
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Bereiding
Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de wortel en snijd hem in stukken. Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olie en de boter in een braadpan en bak er de konijnenbouten in ca. 10 minuten rondom goudbruin in.
Neem de konijnenbouten uit de pan en bak de uien, de wortel en de spekblokjes ca. 5 minuten in het braadvet. Voeg de ketchup, de mosterd, de jeneverbessen, de tijm en de laurierblaadjes toe. Bak nog ca. 1 minuut. Blus het geheel af met het kriekbier. Leg de konijnenbouten terug in de pan.
Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de konijnenbouten in ca. 1 uur en 30 minuten rustig gaar stoven. Lekker met aardappelpuree.