Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Konijnenboutjes met cognac en pruimen

Konijnenboutjes met cognac en pruimen

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in grove stukken. Wel de pruimen ca. 10 minuten in de cognac. Bestrooi de konijnenboutjes met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C).

  2. Was de rozemarijn en schud hem droog. Verhit de boter in een ruime ovenbestendige braadpan en bak er de boutjes ca. 5 minuten per zijde in. Voeg de wortel en de ui toe en bak nog ca. 3 minuten. Voeg de pruimen, de cognac, de bouillon en de rozemarijn toe. Breng op laag vuur aan de kook. Zet de pan in de oven en gaar het vlees ca. 1 uur en 30 minuten, tot het van het bot afvalt. Lekker met dikke frieten.

Per portie: 779 kcal | 31 g koolhydraten | 60 g eiwit | 37 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)